Bag om sort og hvidt. Midt i dit og mit

En flaskepost er fundet. Et råb om hjælp. Fra to børn.

www.flaskeposttilfremtiden.dk

Om udviklingen af forestillingen og næste skridt… 

Skridt for skridt har børn og unge skabt en fortælling bag om sort og hvidt – midt i dit og mit.

En fortælling som kan genfortælles, gentænkes og genskabes, med inspiration på tværs af tid og sted – i al evighed.

Siden år 2010 har Aarhus Musikskole i samarbejde med uddannelses- og kulturinstitutioner, lokalt og rundt omkring i verden, arbejdet målrettet mod et spil-inspireret og fortællingsbaseret koncept, som skaber en ramme for børn og unges samskabelser på tværs af kunstarterne.

Faculty of Arts på Aarhus Universitet og Børn & Unge, Aarhus Kommune har fulgt os på rejsen og klædt os på med nyeste tanker og viden om børn og unges kreative samskaben. Mere end 10.000 børn og unge har samskabt, gentænkt og udviklet i forskellige typer af eksperimentarier.

Fortællingen om de to børns kamp for at finde sig selv, hinanden og os andre er vokset frem henover årene. Alle eksperimentarierne er nu baseret på denne fortællingsrejse med forskellige kreative opgaver undervejs. Vi tager sammen med de to børn ind i mørket – mærker deres fortvivlelse i at være fastfrosset alene og mærker smerten ved at blive kold om hjertet. Vi tager imod deres råb om hjælp. Og sender dem et svar: Vi vil hjælpe! Vi følger deres indre proces fra håbløs tomhed til at turde huske. Sammen med dem oplever vi vrede, sorg og hvordan de til sidst tør give plads til håbet og tage skridtet imod en ny begyndelse. Vi møder modstandere og hjælpere i de forskellige livsrum og giver vores bud på hvordan der lyder, ser ud, dufter, føles og mærkes. Forventningen er, at disse eksperimentarier kan give børn og unge virkekraftsværktøjer til at klare når bølgerne går højt i livet, mørket synes endeløst eller handlingslammende kulde trænger sig på.

Tak til alle jer der har været vores følgesvende og vi glæder os til at videreudvikle med alle der kunne have lyst til det fremover. I er altid velkomne til at kontakte os.

Læs mere om projektet her.